Urządzenia i Akcesoria
Orzechowe semifreddo
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 8 godz. 35 min
8 porcji
Składniki
-
70 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
60 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
400 g śmietany 36-42% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
80 g cukru pudru
-
30 g pełnotłustego mleka
-
3 białka (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.68 g
Kalorie
1223 kJ /
292 kcal
Tłuszcz
24.75 g
Błonnik
0.38 g
Węglowodany
16.04 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I GRANITY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 Std. 30 Min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 Std. 15 Min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 Std.
Portugalski crème brûlée
25 Min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 Std.
Pomarańczowe zabajone
15 Min
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
55 Min
Kawowe bezy z ganaszem
2 Std. 15 Min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 Std. 40 Min
Przekładaniec na bogato
2 Std. 35 Min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 Std. 10 Min
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1 Std.